ΚΑΡΔΙΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Γυμναστική, Αθλητισμός, Άσκηση, Μακροζωία, Υγεία, Καρδιαναπνευστική υγεία, Καρδιαναπνευστική Ικανότητα, Αερόβια Ικανότητα, VO2max, VO2peak, Μύες, Δύναμη, Μυική Δύναμη, Ενδυνάμωση, Μεταβολική Υγεία, Ηπατικό Λίπος, Αντίσταση στην Ινσουλίνη, Ευαισθησία στην Ινσουλίνη

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς η καρδιαναπνευστική ικανότητά σας επηρεάζει τη μεταβολική σας υγεία, ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες.

Στην μελέτη που θα δούμε, η καρδιαναπνευστική ικανότητα συσχετίστηκε αντίστροφα με την αντίσταση στην ινσουλίνη και άλλους βασικούς καρδιομεταβολικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένου του ηπατικού λίπους, σε άτομα με ή χωρίς διαβήτη τύπου 2.

Ας πάμε να δούμε περισσότερα.

ΚΑΡΔΙΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗ ΥΓΕΙΑ

Όπως είχαμε εξηγήσει και στο «Πρέπει Να Τρέχω Για Να Έχω Καρδιαναπνευστική Υγεία;», όσο μεγαλύτερη η λεγόμενη αερόβια ικανότητα, ή αλλιώς η μέγιστη ποσότητα οξυγόνου που μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα κατά τη διάρκεια μιας άσκησης, τόσο καλύτερη είναι η καρδιαγγειακή και η καρδιαναπνευστική μας υγεία.

ΚΑΡΔΙΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΜΕΤΑΒΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Η συγκεκριμένη μελέτη ήταν μια από τις πρώτες που έδειξαν σημαντικές συσχετίσεις μεταξύ βασικών καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου, όπως η περιεκτικότητα σε ηπατικό λίπος με την καρδιαναπνευστική ικανότητα σε άτομα είτε με είτε χωρίς διαβήτη τύπου 2.

Ένα από τα πράγματα που κάνει εντύπωση είναι πως ακόμη και σχετικά μικρές παραλλαγές στην καρδιαναπνευστική ικανότητα είχαν συσχετισμούς με αυξημένη περιεκτικότητα σε ηπατικό λίπος και αντίσταση στην ινσουλίνη, οι οποίες ήταν σημαντικά υψηλότερες σε άτομα με σχετικά χαμηλή καρδιαναπνευστική υγεία από εκείνα με σχετικά υψηλή.

Ομοίως, τα άτομα με τη χαμηλότερη καρδιαναπνευστική ικανότητα είχαν ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα αντίστασης στην ινσουλίνη, ηπατικό λίπος, αρτηριακή πίεση και δείκτες φλεγμονής.

Βλέπουμε λοιπόν ξανά, το πόσο σημαντική είναι η διατήρηση της μυικής μάζας, αλλά και ο συνδυασμός της με αεροβική άσκηση, καθώς με την καρδιαναπνευστική μας υγεία, καλυτερεύει και η μεταβολική μας υγεία, γενικότερα.

–Suprastratum: The authority on health, fitness and nutrition

Πηγές/βιβλιογραφία/περισσότερο διάβασμα:

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Θα σας στέλνουμε περιοδικές ενημερώσεις μόνο με τις σημαντικότερες επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της φυσικής κατάστασης, της σωματικής υγείας και της διατροφής.

Προσφέρουμε επίσης ειδικές προσφορές για συνδρομητές και προνομιακή, πρώιμη πρόσβαση στα προϊόντα μας.

Δεν στέλνουμε ανεπιθύμητη αλληλογραφία! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Δημιουργός: Nick Krontiris

Founder, Suprastratum

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: