ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιοι είναι οι παράγοντες που κρύβονται πίσω από τη δύναμη και τα οφέλη μιας Μεσογειακής Διατροφής; Διαβάστε το άρθρο μας και μάθετε πώς να βελτιώσετε την υγεία σας!

Η Μεσογειακή Διατροφή έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής τις τελευταίες δεκαετίες, με πολλούς να διαφημίζουν τα οφέλη της για την υγεία. Τι είναι όμως η Μεσογειακή Διατροφή και γιατί είναι τόσο ευεργετική;
Σε αυτό το άρθρο, θα αποκαλύψουμε τι κρύβεται πίσω από τη δύναμη της Μεσογειακής Διατροφής, διερευνώντας τα οφέλη των φυτικών ινών και των λιπαρών οξέων βραχείας αλύσου (SCFAs).
Θα εξετάσουμε επίσης το πώς η Μεσογειακή Διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ακεραιότητας του εντερικού φραγμού και να ωφελήσει στην πρόληψη μη μεταδοτικών ασθενειών. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν και ας αποκαλύψουμε τους παράγοντες που κρύβονται πίσω από τη δύναμη και τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής!

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Μεσογειακή Διατροφή πήρε αρχικά το όνομά της μετά από μελέτες, δημοσιεύσεις και βιβλία που περιέγραφαν τη διατροφή των κατοίκων συγκεκριμένων περιοχών της Μεσογείου που είχαν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.
Η Μεσογειακή Διατροφή χαρακτηρίζεται από υψηλή πρόσληψη φυτικών τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά και ξηρούς καρπούς και από υψηλή πρόσληψη ελαιόλαδου και θαλασσινών. Περιλαμβάνει επίσης μέτρια κατανάλωση γαλακτοκομικών, ψαριών και πουλερικών και χαμηλότερη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, ζαχαροπλαστικής και επεξεργασμένων τροφίμων. Επιπλέον, η Μεσογειακή Διατροφή περιλαμβάνει μέτρια κατανάλωση κρασιού, συνήθως με τα γεύματα.
Η Μεσογειακή Διατροφή έχει μελετηθεί εκτενώς τα τελευταία χρόνια και έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία. Έχει συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο μη μεταδοτικών ασθενειών όπως τις καρδιαγγειακές παθήσεις, το διαβήτη, τον καρκίνο και με αυξημένη μακροζωία.

Δίαιτα, Διατροφή, Μακροβιότητα, Μακροζωΐα, Μακροζωία, Υγεία, Μεσογειακή Διατροφή, Μεσογειακή Δίαιτα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΑΛΥΣΟΥ

Οι φυτικές ίνες και τα λιπαρά οξέα βραχείας αλύσου είναι δύο σημαντικά συστατικά της Μεσογειακής Διατροφής.
Οι φυτικές ίνες ωφελούν στην προώθηση των τακτικών κινήσεων του εντέρου, μειώνοντας τον κίνδυνο δυσκοιλιότητας, ενώ βοηθούν στην προώθηση του αισθήματος κορεσμού κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, δυνητικά παίζοντας ρόλο στη διαχείριση του βάρους.
Τα λιπαρά οξέα βραχείας αλύσου είναι λιπαρά οξέα που παράγονται από τα βακτήρια του εντέρου όταν διασπώνται οι φυτικές ίνες και είναι σημαντικά για τη διατήρηση ενός υγιούς μικροβιώματος του εντέρου.

Η ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΙΚΟΥ ΦΡΑΓΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο εντερικός φραγμός αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της εντερικής και της συνολικής υγείας, καθώς η ακεραιότητά του είναι σημαντική για την πρόληψη της διέλευσης επιβλαβών ουσιών στην κυκλοφορία του αίματος.
Καθώς διαταράξεις του εντερικού φραγμού έχουν συσχετιστεί με ασθένειες στις οποίες η μεσογειακή διατροφή έχει παρατηρηθεί ότι έχει προστευτικό χαρακτήρα, μία νέα έρευνα εξέτασε το αν η τήρηση μίας Μεσογειακής Διατροφής θα μπορούσε να βελτιώσει την ακεραιότητα του εντερικού φραγμού.

Η έρευνα βρήκε πως όχι μόνο αυτό είναι δυνατόν, αλλά μάλιστα πως ένας σημαντικός μηχανισμός μέσω του οποίου η Μεσογειακή Διατροφή μπορεί να ασκήσει τα ευεργετικά της αποτελέσματα στην βελτίωση της ακεραιότητας του εντερικού φραγμού είναι η αυξημένη επαγωγή των λιπαρών οξέων βραχείας αλύσου και συγκεκριμένα του προπιονικού και του βουτυρικού οξέος.

Δίαιτα, Διατροφή, Μακροβιότητα, Μακροζωΐα, Μακροζωία, Υγεία, Μεσογειακή Διατροφή, Μεσογειακή Δίαιτα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΜΙΑΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα δεδομένα, μία διατροφή πλούσια σε όσπρια, φρούτα και ξηρούς καρπούς, τροφές που παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην επαγωγή των λιπαρών οξέων βραχείας αλύσου, μπορεί να βοηθήσει στην ακεραιότητα του εντερικού φραγμού και ως εκ τούτου να διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο στην υγεία και την πρόληψη µη µεταδοτικών ασθενειών.

–Suprastratum: The authority on health, fitness and nutrition

Πηγές/βιβλιογραφία/περισσότερο διάβασμα:

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Θα σας στέλνουμε περιοδικές ενημερώσεις μόνο με τις σημαντικότερες επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της φυσικής κατάστασης, της σωματικής υγείας και της διατροφής.

Προσφέρουμε επίσης ειδικές προσφορές για συνδρομητές και προνομιακή, πρώιμη πρόσβαση στα προϊόντα μας.

Δεν στέλνουμε ανεπιθύμητη αλληλογραφία! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Δημιουργός: Nick Krontiris

Founder, Suprastratum

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: