ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ;

Παχυσαρκία, Δίαιτα, Διατροφή, Απώλεια κιλών, Απώλεια βάρους, Απώλεια λίπους, Χάσιμο βάρους, Χάσιμο κιλών, Χάσιμο λίπους, Αδυνάτισμα, Γυμναστική, Αθλητισμός, Υγεία, Άσκηση, Μακροζωία

Οι συχνότερες απορίες για την άσκηση αφορούν στη διάρκεια, την ένταση και τη συχνότητα που πρέπει να γυμναζόμαστε. Διαβάστε το άρθρο μας, η απάντηση ξαφνιάζει!

Είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει πολλά για τη γυμναστική και το πώς και πόσο πρέπει να ασκήστε για να είσαστε υγιείς.

Μία πρόσφατη μετα-ανάλυση ξεκαθαρίζει αυτά τα θέματα, κοιτώντας πιο συγκεκριμένα το τρέξιμο.

Να ξεκινήσουμε με τα οφέλη που βρέθηκαν:

  • 27% ελάττωση κινδύνου θνησιμότητας ανεξαρτήτου αιτίας
  • 30% ελάττωση κινδύνου θνησιμότητας από καρδιαγγειακά αίτια
  • 23% ελάττωση κινδύνου θνησιμότητας από καρκίνο

Πάμε στη διάρκεια και την ποσότητα.

Όπως βλέπετε, δεν υπάρχουν τραγικές διαφορές όσον αφορά στη διάρκεια και την ποσότητα με την αναλογία κινδύνου.

Παραθέτω μεταφρασμένα, αλλά κατά τα άλλα αυτολεξεί, δύο κομμάτια από τη μελέτη:

  • «Ακόμη και οι μικρότερες δόσεις που εξετάστηκαν στις διαθέσιμες μελέτες (δηλαδή ≤1 φορά ανά εβδομάδα, <50 λεπτά ανά εβδομάδα, <6 μίλια / ώρα και <500 MET-min / εβδομάδα) διαπιστώθηκε ότι αποφέρουν σημαντικά οφέλη θνησιμότητας από κάθε αιτία. Δεν βρήκαμε απόδειξη ότι τα οφέλη για τη θνησιμότητα αυξάνονται με μεγαλύτερες ποσότητες τρεξίματος»
  • «…οι εθνικές συστάσεις για τη σωματική άσκηση σε πολλές χώρες προτείνουν ότι περισσότερη σωματική δραστηριότητα μπορεί να προσφέρει επιπρόσθετα οφέλη για την υγεία, συχνά αναφερόμενη σε ≥ 300min / εβδομάδα μέτριας έντασης ή ≥150min / εβδομάδα έντονης σωματικής δραστηριότητας. Σε όρους συμπεριφοράς τρεξίματος και κινδύνου θνησιμότητας, τα αποτελέσματα της ανάλυσης δόσης-απόκρισης δεν υποστηρίζουν αυτή τη σύσταση.»

Όλα αυτά σημαίνουν ότι μπορούμε να αδράξουμε τα οφέλη της αεροβικής γυμναστικής με λιγότερο από 150 λεπτά την εβδομάδα συνολικά, χωρίς αυτή να είναι έντονη. Χωρίς πολύ κόπο και κούραση.

Επίσης, εφόσον γνωρίζουμε ότι η μυική δύναμη είναι απαραίτητη για τη μακροζωία, το βέλτιστο είναι να έχει προτεραιότητα η αναερόβια γυμναστική και η αερόβια να προγραμματίζεται με τέτοιον τρόπο ώστε να μην παρεμποδίζεται η πρόοδος της πρώτης.

–Suprastratum: The authority on health, fitness and nutrition

Πηγές/βιβλιογραφία/περισσότερο διάβασμα:

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Θα σας στέλνουμε περιοδικές ενημερώσεις μόνο με τις σημαντικότερες επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της φυσικής κατάστασης, της σωματικής υγείας και της διατροφής.

Προσφέρουμε επίσης ειδικές προσφορές για συνδρομητές και προνομιακή, πρώιμη πρόσβαση στα προϊόντα μας.

Δεν στέλνουμε ανεπιθύμητη αλληλογραφία! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Δημιουργός: Nick Krontiris

Founder, Suprastratum

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: