ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Πρόσφατη έρευνα δείχνει πως υπάρχουν τρόποι αδυνατίσματος που μπορούν να επιφέρουν καταστροφικές συνέπειες στην καρδιαγγειακή υγεία.

Αν και μέχρι πρότινος πιστεύαμε πως το αδυνάτισμα, ανεξάρτητα από το πρωτόκολο το οποίο χρησιμοποιείται για να επιτευχθεί, βελτιώνει σχεδόν όλους τους τομείς της υγείας, μία πρόσφατη έρευνα ανατρέπει ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Η έρευνα πήρε 120 ανθρώπους και τους χώρισε σε τρεις ομάδες:

  • Χαμηλά προς μέτρια λιπαρά: Το διατροφικό λίπος δεν υπερέβαινε το 15-20% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων, ενώ τα κορεσμένα λιπαρά δεν υπερέβαιναν τα 5γρ την ημέρα.
  • Μειωμένοι υδατάνθρακες: Το ημερήσιο όριο υδατανθράκων δεν έπρεπε να ξεπερνά τα 100γρ (400Kcal) την ημέρα. Από το υπόλοιπο, το 50% των ημερήσιων θερμίδων εκλαμβάνονταν από διατροφικό λίπος, χωρίς όριο στην κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών, και 25% από πρωτεΐνη.
  • Αυστηρή χορτοφαγική διατροφή: Αυτοί που ακολούθησαν αυτό το πρωτόκολο έπρεπε να αποφεύγουν το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα αβγά.

Όλοι τους ασκούνταν επί τρεις φορές την εβδομάδα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Και οι τρεις δίαιτες επέφεραν παρόμοια αποτελέσματα σε απώλεια βάρους, με μέσο όρο κάτι περισσότερο από 13 κιλά σε ένα χρόνο.

Η δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες επιδείνωσε όλους τους καρδιακούς παράγοντες κινδύνου, συμπεριλαμβανομένης και της ροής του αίματος στα στεφανιαία αγγεία.

Οι άλλες δύο δίαιτες επέφεραν καλυτέρευση σε όλους τους παράγοντες που μετρήθηκαν, με την διατροφή χαμηλών προς μέτριων λιπαρών να επιφέρει τις μεγαλύτερες βελτιώσεις.

Προσοχή στους απατεώνες που υπόσχονται πολλά, μαγικά αποτελέσματα και στις μοδάτες δίαιτες.

–Suprastratum: The authority on health, fitness and nutrition

Πηγές/βιβλιογραφία/περισσότερο διάβασμα:

Author: Nick Krontiris

Founder, Suprastratum

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.