Αλμανάκ Υγείας, Ευεξίας και Διατροφής, Σεπτέμβριος 2017

Τα Κορεσμένα Λίπη Δεν Είναι Κακά, Η Κατανάλωση Πολλών Άχρηστων Υδατανθράκων Είναι

Ξεκινάμε με την έρευνα που έκανε την μεγαλύτερη αίσθηση. Η μελέτη PURE. Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι η σχέση μεταξύ των επιπέδων της χοληστερίνης ενός ατόμου και η πρόσληψη χοληστερόλης ήταν αδύναμη. Η μελέτη PURE πήγε ένα βήμα παραπέρα και απαλλάσσει όλα τα είδη των λιπών από τα συνολικά ποσοστά θνησιμότητας.
Άποψή μας; 100% συμφωνούμε. Βεβαιωθείτε ότι συμπληρώνετε τις καθημερινές ανάγκες σας σε πρωτεΐνη, λαμβάνετε την πλειοψηφία των υδατανθράκων από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δεν τρώτε περισσότερο από ό,τι πρέπει και θα είσαστε υγιής.

Η Κάνναβη Εξακολουθεί Να Είναι Άχρηστη

Σύμφωνα με μια μελέτη, η κάνναβη εξακολουθεί να είναι άχρηστη για οτιδήποτε. Γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο εκτός αν είναι σε ένα τρυβλίο Petri, δεν μπορεί να κάνει τίποτα για την επιληψία, αλλά τουλάχιστον μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο, σωστά;

Οχι. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή , δεν μπορεί να το κάνει είτε αυτό, τουλάχιστον τόσο αποτελεσματικά όσο νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Άποψή μας; 100% συμφωνούμε. Ενώ οι αρνητικές επιπτώσεις της έχουν εξωφρενικά μεγαλοποιηθεί, είναι λίγο ως πολύ άχρηστη όσον αφορά σε ιατρικές εφαρμογές.

Η L-Αργινίνη Μπορεί Να Βοηθήσει Με Την Απώλεια Βάρους

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Warwick, η L-αργινίνη μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης.

Άποψή μας: Η μελέτη διεξήχθη σε ποντίκια και είναι πολύ αμφίβολο αν αυτό ισχύει και για τους ανθρώπους. Πολλοί αθλητές χρησιμοποιούν την L-αργινίνη για να αυξήσουν την απόδοσή τους και έχουν αναφερθεί αλλαγές στην αίσθηση κορεσμού.

Τα Αμινοξέα Διακλαδισμένης Αλύσου  (BCAA) Συμβάλουν Στην Ανάπτυξη Των Μυών

Τα BCAA θεωρούνταν πως είχαν περισσότερο αντικαταβολική επίδραση στους μύες από ό,τι αναβολική. Αυτή η μελέτη αμφισβητεί την άποψη αυτή.

Άποψή μας: Ακόμα κι έτσι, Τα BCAA βρέθηκαν να έχουν μικρότερο αντίκτυπο (50%) από ό,τι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος από μόνη της (η οποία είναι BCAA+EAA). Χρησιμοποιήστε τα BCAA ως αντικαταβολικά ή για να αυξήσετε την πρόσληψη BCAA σας μαζί με το γεύμα σας ή την αγαπημένη σας πρωτεΐνη. Έχει αποδειχθεί πως BCAA+EAA οδηγούν σε σύνθεση μυϊκής πρωτεΐνης, εγγυημένα.

Οι Χρηματικές Αμοιβές Δεν Προσφέρουν Οφέλη Στην Απόδοση

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphys.2017.00741/full

Οι χρηματικές αμοιβές μπορεί να είναι ένα κίνητρο, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν τη συνολική απόδοση ενός αθλητή. Αυτό που ήταν ενδιαφέρον σε αυτή τη μελέτη είναι ότι ο ρυθμός των αθλητών ήταν πιο γρήγορος, αλλά η απόδοσή τους παρέμεινε η ίδια, πράγμα που σημαίνει ότι το κίνητρο τους έκανε να προσπαθήσει περισσότερο, με αποτέλεσμα να φτάσουν στα όριά τους πιο γρήγορα.

International Society of Sports Nutrition Position Stand: Nutrient Timing

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28919842

Οι Εξοντωτικές Δίαιτες Ακόμα Δεν Λειτουργούν

https://elifesciences.org/articles/22848

Άποψή μας: Ακριβώς. Ενάντια σε αυτό που οι περισσότεροι διαιτολόγοι θα σας συστήσουν, η απάντηση στο να χάσετε λίπος δεν είναι το να λιμοκτονήσετε.

Καμία Διαφορά Μεταξύ Γραμμικής Περιοδοποίησης και DUP Όταν ο Συνολικός Όγκος Εργασίας Είναι Ίσος

https://peerj.com/articles/3695

Η Μυϊκή Υπερτροφία Είναι Ανεξάρτητη Από Το Φορτίο

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28834797

Οι Περιοδοποιημένες Δίαιτες Έχουν Καλύτερα Αποτελέσματα

http://www.nature.com/ijo/journal/vaop/ncurrent/full/ijo2017206a.html

Άποψή μας: 100% συμφωνούμε. Χρησιμοποιούμε μία περιοδοποιημένη προσέγγιση στις δίαιτες των πελατών μας εδώ και καιρό.

Ένα κορόιδο γεννιέται κάθε λεπτό

  • Μία σύνοδος έλαβε χώρα πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στα τέλη Σεπτεμβρίου με θέμα την αντιαγγειογένεση. Η ιδέα πίσω από την αντιαγγειογένεση είναι ότι, αν η δημιουργία νέων αιμοφόρων αγγείων σταματήσει, ως συνέπεια, η ανάπτυξη του καρκίνου μπορεί να σταματήσει.
    Επιφυλάξεις; Λοιπόν, η μία είναι ότι τα αντιαγγειογενετικά φάρμακα που ήδη υπάρχουν δεν έχουν βρεθεί πολύ αποτελεσματικά. Το άλλο είναι ότι αυτοί οι τύποι υπόσχονται ότι αν τους πληρώσεις θα σας δώσουν μια δίαιτα που σταματά τον καρκίνο. Και ναι, υπήρξαν και Ελληνικές παρουσίες. Αναρωτιέμαι με τι βαθμό πήραν το πτυχίο τους αυτοί οι γιατροί.
  • Ένας αυξανόμενος αριθμός άρθρων διαιωνίζει τον μύθο «ΤΡΩΣ ΣΤΕΒΙΑ, ΠΕΘΑΝΕΣ». Η δημιουργία εντυπωσιακών, πιασάρικων τίτλων που συνοδεύουν ανούσια, αντιεπιστημονικά άρθρα χωρίς αποδείξεις για να τα στηρίζουν είναι σίγουρα ένας τρόπος για να πάρει κάποιος ένα μισθό.
    Η αλήθεια είναι ότι η μόνη παρενέργεια που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα είναι ότι η σταθερή, μαζική και εκτεταμένη υπερκατανάλωση (ίση με περίπου 0,54 g/kg κάθε ημέρα για 60 ημέρες) οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης σε ποντίκια .
    Υποθέτω ότι ένας καλύτερος τίτλος θα είναι «ΣΤΕΒΙΑ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΘΕΛΕ».

 

Author: suprastratum

Founder, Suprastratum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s