ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ 35Kcal/ΜΠΑΛΑ!

Ώρα για μια δροσιστική απόλαυση!

Όπως το έχω ξανατονίσει, το να τρως «άτακτα» γεύματα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας σε μία πετυχημένη δίαιτα. Αυτή είναι λοιπόν η πρώτη «ένοχη» συνταγή που σας δίνω για να φτιάξετε σπίτι. Συγκρίνετε τις θερμίδες που σας δίνει ένα «κανονικό» παγωτό με αυτό. Και ξέρετε κάτι; Δεν είναι μόνο αυτό. Αν σας το έδινε κάποιος να το φάτε, δεν θα πιστεύατε πως είναι παγωτό με ελάχιστες θερμίδες. Πρέπει να το γευτείς για να καταλάβεις, δεν αρκούν λόγια. Είναι τόσο ωραίο, ώστε άνετα συναγωνίζεται παγωτά του εμπορίου.

Σας παραθέτω 3 παραλλαγές της ίδιας συνταγής: Μία με βανίλια με πλούσια γεύση, μία με βανίλια με κανονική γεύση και μία με γεύση σοκολάτα. Παραθέτω επίσης τα επιπλέον βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε αν θέλετε να προσθέσετε έξτρα υλικά μέσα στο παγωτό. Oreos, φράουλες και κεράσια είναι δοκιμασμένα και απογειώνουν τη γεύση σε απίστευτα επίπεδα. Σημειώστε πως σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσετε την συνταγή που δίνει την κανονική γεύση ως βάση και προφανώς θα πρέπει να προσθέσετε αυτά τα υλικά στις θερμίδες.

Σημαντική σημείωση: ΔΕΝ πληρώνομαι από καμία εταιρεία και δεν έχω καμία όρεξη να κάνω διαφήμιση, αλλά η συνταγή είναι δοκιμασμένη με τα συγκεκριμένα υλικά. Αν αντικαταστήσετε για παράδειγμα το γάλα με ένα άλλου είδους γάλακτος, τότε η γεύση, οι θερμίδες, οι αναλογίες των υπόλοιπων υλικών και ο χρόνος που θα χρειάζεται για να γίνει σωστό το μείγμα θα αλλάξουν. 

Υλικά

Για το παγωτό με την πλούσια γεύση θα χρειαστείτε:

1 φακελάκι Garni με γεύση βανίλια -> 506KCal / 0.90 ευρώ
275ml Alpro Ρόφημα Αμυγδάλου Roasted Almond, unsweetened -> 36KCal / 0.814 ευρώ
250ml Regilait Γάλα Αποβουτυρωμένο σε Σκόνη -> 306KCal  / 1.0472 ευρώ
125ml Sucra Line Ζωγράφος -> 56.4KCal /  0.56 ευρώ (σημειώστε πως ο συγκεκριμένος προμηθευτής έχει λάθος την περιγραφή, το Sucra Line είναι με σουκραλόζη, όχι με στέβια)
40γρ Βιτάμ Soft Light -> 140 KCal / 0.2048 ευρώ
2 κουταλιές γλυκού εκχύλισμα βανίλιας -> 23 KCal / 1.72 ευρώ

Σύνολο: Λιγότερο από 1070KCal/1.5 λίτρο! Με λίγα λόγια, μία κανονική μπάλα 50ml είναι λιγότερο από 36 θερμίδες ενώ μία χορταστική, μεγάλη μπάλα των 100ml είναι 72 θερμίδες!

Κόστος; Κάτι λιγότερο από 5 ευρώ και 25 λεπτά για το 1.5 λίτρο του ωραιότερου και λιγότερο παχυντικού σπιτικού παγωτού που μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε.

Για το παγωτό με την κανονική γεύση θα χρειαστείτε:

1 φακελάκι Garni με γεύση βανίλια -> 506KCal / 0.90 ευρώ
275ml Alpro Ρόφημα Αμυγδάλου Roasted Almond, unsweetened -> 36KCal / 0.814 ευρώ
250ml Regilait Γάλα Αποβουτυρωμένο σε Σκόνη -> 306KCal  / 1.0472 ευρώ
125ml Sucra Line Ζωγράφος -> 56.4KCal /  0.56 ευρώ (σημειώστε πως ο συγκεκριμένος προμηθευτής έχει λάθος την περιγραφή, το Sucra Line είναι με σουκραλόζη, όχι με στέβια)
30γρ Βιτάμ Soft Light -> 105KCal / 0.1536 ευρώ
½ κουταλιάς γλυκού εκχύλισμα βανίλιας -> 5.75 KCal / 0.43 ευρώ

Σύνολο: Λιγότερο από 1020KCal/1.5 λίτρο! Με λίγα λόγια, μία μικρή μπάλα 50ml είναι 34 θερμίδες ενώ μία χορταστική, μεγάλη μπάλα των 100ml είναι 68 θερμίδες!

Κόστος; Κάτι λιγότερο από 3 ευρώ και 91 λεπτά για το 1.5 λίτρο του ωραιότερου και λιγότερο παχυντικού σπιτικού παγωτού που μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε.

Για γεύση σοκολάτα, χρησιμοποιήστε τα υλικά για το παγωτό με την κανονική γεύση, αντικαθιστώντας το Garni με γεύση βανίλια με το Garni με γεύση κακάο:

1 φακελάκι Garni με γεύση κακάο -> 482KCal / 1.185 ευρώ
275ml Alpro Ρόφημα Αμυγδάλου Roasted Almond, unsweetened -> 36KCal / 0.814 ευρώ
250ml Regilait Γάλα Αποβουτυρωμένο σε Σκόνη -> 306KCal  / 1.0472 ευρώ
125ml Sucra Line Ζωγράφος -> 56.4KCal /  0.56 ευρώ (σημειώστε πως ο συγκεκριμένος προμηθευτής έχει λάθος την περιγραφή, το Sucra Line είναι με σουκραλόζη, όχι με στέβια)
30γρ Βιτάμ Soft Light -> 105KCal / 0.1536 ευρώ
½ κουταλιάς γλυκού εκχύλισμα βανίλιας -> 5.75 KCal / 0.43 ευρώ

Σύνολο: Λιγότερο από 1000 KCal/1.5 λίτρο! Με λίγα λόγια, μία μικρή μπάλα 50ml είναι λιγότερο από 34 θερμίδες ενώ μία χορταστική, μεγάλη μπάλα των 100ml είναι λιγότερο από 67 θερμίδες!

Κόστος; Κάτι λιγότερο από 4 ευρώ και 20 λεπτά για το 1.5 λίτρο του ωραιότερου και λιγότερο παχυντικού σπιτικού παγωτού που μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε.

Οδηγίες παρασκευής:

  • Χύνουμε το ένα φακελάκι Garni και προσθέτουμε τα 275ml Alpro Ρόφημα Αμυγδάλου Roasted Almond, unsweetened σε ένα μίξερ. Χτυπάμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ομοιογενές και να έχουν φύγει οι σβόλοι. Αν τα έχετε κάνει όλα σωστά, θα παρατηρήσετε ότι το μείγμα σιγά-σιγά φουσκώνει.
  • Χύνουμε το μείγμα σε ένα μπωλ, ασκέπαστο, και το βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
  • Βάζουμε 70ml νερού να βράζει.
  • Λιώνουμε την ποσότητα Βιτάμ Soft Light, ανάλογα με το αν θέλουμε το παγωτό πλούσιο σε γεύση (40gr) ή κανονικό (30gr).
  • Παίρνουμε 250ml Regilait Γάλα Αποβουτυρωμένο σε Σκόνη και του προσθέτουμε το βραστό νερό, το λιωμένο βούτυρο, 125ml Sucra Line Ζωγράφος και την ποσότητα εκχυλίσματος βανίλιας, ανάλογα με το αν θέλουμε το παγωτό πλούσιο σε γεύση (2 κουταλιές του γλυκού) ή κανονικό (μισή κουταλιά του γλυκού) και τα χύνουμε σε ένα μίξερ. Χτυπάμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
  • Βγάζουμε το μείγμα με το Garni από το ψυγείο και το χύνουμε στο μείγμα με το Regilait. Ξανά, χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά. Αν τα έχετε κάνει όλα σωστά, θα παρατηρήσετε ότι το παγωτό σιγά-σιγά φουσκώνει και θα συνεχίσει έτσι μέχρι το μείγμα να γίνει γύρω στο 1.5 λίτρο, ίσως και παραπάνω.
  • Το σκεπάζουμε με ένα καπάκι, το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε όσες ώρες χρειάζεται να παγώσει (10 ώρες+).

Για παρασκευή του παγωτού με έξτρα υλικά:

  • Δεν χρειάζεται πάρα πολύ υλικό. 7 Oreos (+371ΚCal σύνολο ή 12.5KCal ανά 50ml) ή 14 ψιλοκομμένα κεράσια (+70KCal σύνολο ή 2.5KCal ανά 50ml) φτάνουν και περισσεύουν.
  • Ακολουθούμε τη συνταγή για την κανονική γεύση αλλά στο τέλος, αντί να βάλουμε το παγωτό στην κατάψυξη, το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά ακριβώς για να πήξει.
  • Αφού το έχουμε βγάλει από το ψυγείο, βάζουμε σταδιακά τα έξτρα υλικά που θέλουμε στο παγωτό, ανακατεύοντας ταυτόχρονα προσεκτικά με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι μέχρι τα κομμάτια να έχουν κατανεμηθεί ισομερώς σε όλο το παγωτό, σε πλάτος και σε βάθος.
  • Το σκεπάζουμε με ένα καπάκι, το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε όσες ώρες χρειάζεται να παγώσει (10 ώρες+).

Προτού το σερβίρετε, αφήστε το έξω για 5-10 λεπτά ώστε να είναι μαλακό και η υφή του απαλή.

Θέλω να μου αφήσετε σχόλια με τις εντυπώσεις σας!

This video features the song "Whatdafunk?" by audionautix.com, licensed under the Creative Commons 3.0 unported license.
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/deed.en_US

–Suprastratum: The authority on health, fitness and nutrition

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Θα σας στέλνουμε περιοδικές ενημερώσεις μόνο με τις σημαντικότερες επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της φυσικής κατάστασης, της σωματικής υγείας και της διατροφής.

Προσφέρουμε επίσης ειδικές προσφορές για συνδρομητές και προνομιακή, πρώιμη πρόσβαση στα προϊόντα μας.

Δεν στέλνουμε ανεπιθύμητη αλληλογραφία! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Δημιουργός: Nick Krontiris

Founder, Suprastratum

7 σκέψεις σχετικά με το “ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ 35Kcal/ΜΠΑΛΑ!”

  1. Το έφτιαξα με oreos (μόνο το μπισκότο, αφαιρούσα την κρέμα απο μέσα). Επίσης τα βούτηξα στο γάλα αμυγδάλου γιατί δεν ήθελα να κάνουν χρούτσου χρούτσου και καθώς είναι το πρώτο γλυκό που φτιάχνω, δεν ήμουν σίγουρη αν χρειάζεται, ή αν ούτος η άλλως απορροφούν υγρασία. Συγκριτικά με το Nirvana Cookies που λάτρευα, δεν κατάλαβα καμμία διαφορά! Η υφή δεν είναι και τέεεεεελεια όπως τα βιομηχανικά, αλλά προσωπικά δεν με πείραξε καθόλου. Υπερκάλυψε την ανάγκη μου για γλυκό/παγωτό.

    Ευχαριστώ για την συνταγή, η οποία ήταν και η αφορμή να αγοράσω μίξερ και να αρχίσω να πειραματίζομαι με homemade!

    1. Όλγα μου, να είσαι καλά. Χαίρομαι που σου άρεσε. Το μόνο που έχει να ζηλέψει από τα βιομηχανικά είναι η υφή γιατί

      α) Είναι σπιτικό και έτσι δεν έχει τα πρόσθετα που βάζουν για αυτόν τον σκοπό οι μεγάλες εταιρείες και
      β) Για να το κάνω όσο πιο εύκολο μπορώ, απέφυγα την παγωτομηχανή, κάτι που είναι έξτρα έξοδο και λίγοι μας έχουμε έτσι κι αλλιώς

      Άρα με ικανοποιεί πολύ το ότι σου άρεσε η υφή.
      Από περιέργεια, μέτρησες περίπου πόσο σου βγήκε; Συνήθως βγαίνει περισσότερο από 1.5lt, αλλά πήρα την χειρότερη περίπτωση στην περιγραφή.

      1. Νομίζω λίγο κάτω απο 1.5 μου είχε βγεί, αλλά ίσως έφταιγα και γω. Δεν δοσομέτρησα με μεγάλη ακρίβεια τα συστατικά. Επίσης στο χτύπημα δεν έφτανε καλά το μηχάνημα μου να χτυπήσει το μίγμα στον πάτο του δοχείου με αποτέλεσμα να σταματάω και να ανακατεύω και με κουτάλι. Οπότε ίσως έχασα λίγο όγκο και εκεί, ίσως να ήθελε έξτρα χτύπημα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ανακαλύψτε περισσότερα από το Suprastratum

Εγγραφείτε τώρα για να συνεχίσετε να διαβάζετε και να έχετε πρόσβαση στο πλήρες αρχείο.

Συνεχίστε να διαβάζετε